Snel en efficiënt herstel brandscheidingen Nieuw Unicum Zandvoort

Nieuw Unicum in Zandvoort biedt verblijf met zorg, behandeling en ondersteuning aan volwassenen met complexe lichamelijke en ook cognitieve beperkingen, en is als MS Expertisecentrum uniek in Nederland. Tijdens een routinecontrole werden grote gebreken in de brandveiligheid ontdekt. Met een strakke deadline voor de boeg, hebben wij snel gehandeld. We herstelden de brandscheidingen, dichtten doorvoeringen af en vervingen pui constructies, alles volgens de WBDBO-eisen (Weerstand tegen Branddoorslag en Brandoverslag). Bovendien hebben we de puien, in overleg met de opdrachtgever, zo geplaatst dat ze beter aansloten op de wensen van de gebruikers.

 

Samen aan de slag voor de beste oplossing

Het succes van dit project was te danken aan een fijne samenwerking met de opdrachtgever. Door samen de schouders eronder te zetten, konden we snel en slim de juiste oplossingen vinden. We luisterden goed naar wat de klant wilde en combineerden dit met de vereisten uit de wet- en regelgeving. Zo kwamen we tot het beste resultaat.

 

Oog voor de bewoners
Dit project had een extra uitdaging: naast de algemene ruimtes werkten we ook in de appartementen van de bewoners. Dit vroeg om zorgvuldige communicatie. We wilden de bewoners op hun gemak stellen en ervoor zorgen dat alles soepel verliep, zonder al te veel overlast. Het was belangrijk voor ons dat de bewoners zich veilig voelden terwijl we aan het werk waren.

 

Wat vond de opdrachtgever?
“Rodenburg heeft ons snel en effectief geholpen met het herstellen van de brandscheidingen. Wat ons vooral opviel, was hun zorgvuldigheid in de communicatie met de bewoners en het feit dat ze niet alleen de technische eisen, maar ook onze wensen in het project hebben verwerkt.”

 

Meer weten?
Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan of hoe we jou kunnen helpen met brandveiligheid? Neem gerust contact met ons op!

Meer informatie?

Gerelateerde dienst